Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Η Βουλγαρία ολοκληρώνει την αναβάθμιση των γραμμών μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

25 / 5 / 2016

Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο υπουργός Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι παρευρέθηκαν στις 15/5/2016 σε τελετή για την ολοκλήρωση ενός έργου 10 ετών για την αναβάθμιση της διαδρομής από το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) προς τα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα κοντά στο Svilengrad. Επιβιβάστηκαν σε ένα ειδική αμαξοστοιχία που έφτασε τα 205 χλμ/ώρα μεταξύ Lyubimets και Svilengrad.

Τα τελικά τμήματα της διαδρομής, που εκσυγχρονίστηκαν ήταν μεταξύ Dimitrovgrad και Simeonovgrad και από τον ανακαινισμένο σταθμό Lyubimets μέχρι τα ελληνικά σύνορα.

Το έργο εκσυγχρονισμού κόστισε 424εκ λέβα, και συμπεριελάμβανε την αναβάθμιση της σηματοδότησης και των τηλεπικοινωνιών καθώς και την ανακαίνιση των Σιδηροδρομικών Σταθμών Dimitrovgrad, Simeonovgrad, Nova Nadezhda, Harmanli, Lyubimets και Svilengrad. Η αναβάθμιση της γραμμής έχει αυξήσει τη μέγιστη ταχύτητα για εμπορευματικές αμαξοστοιχίες στα 120 km / h και 160 km / h για επιβατικές αμαξοστοιχίες, ενώ επιβατικά τραίνα με σύστημα κλίσης (tilting) θα μπορούν να φτάσουν ενδεχομένως, 200 χλμ/ώρα .
Επιπλέον ο κ. Μοσκόφσκι δήλωσε ότι η γραμμή δυτικά από το Plovdiv προς το Septemvri πρόκειται να εκσυγχρονιστεί τους προσεχείς μήνες, σε φάση εκπόνησης μελέτης βρίσκονται οι διαδρομές Mezdra - Gorna Oryahovitsa, Ruse - Βάρνα και Vidin - Σόφια. Ο κ. Μοσκόφσκι πρόσθεσε ότι τα επόμενα χρόνια όλες οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες μεταξύ της Σερβίας, και το λιμάνι Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, και προς την Τουρκία και την Ελλάδα θα χρησιμοποιούν εκσυγχρονισμένες υποδομές.


Ακολουθούν διαγράμματα με τις διάφορες φάσεις του έργου:

Contractor: Consortium of 5 Partners    Supervision logo
– TYPSA (Lead)           espagna flag
– SYSTRA                    France flag
– Louis Berger              France flag                 
– Trademco                   Greece flag
– Rubicon Engineering  BG flag
Identification Number:  EuropeAid/117011/D/SV/BG


Πηγή:
- Bulgaria completes upgrading of routes to the border
http://www.railwaygazette.com/news/news/europe/single-view/view/bulgaria-completes-upgrading-of-routes-to-the-border.html

- Plovdiv - Svilengrad Railway Electrification and Upgrading of Corridors IV and IX, Phase 2: section Parvomai-Svilengrad&rsquo - Execution of independent construction supervision and Engineer under FIDIC until completion of the Project
http://www.plovdivsvilengradrailway.com/en/description.html

- Plovdiv-Svilengrad Railway Electrification and Upgrading of Corridors IV and IX
http://www.plovdivsvilengradrailway.com/en/


- Modernization of Plovdiv-Kapikule railway completed
https://railturkey.org/2016/05/28/modernization-of-plovdiv-kapikule-railway-completed/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου