Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει 34,5 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στους Αλβανικούς Σιδηρόδρομους (HSH)

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει 34,5 εκατομμύρια ευρώ δάνειο στη Δημοκρατία της Αλβανίας προς όφελος των Αλβανικών Σιδηροδρόμων (HSH).







Με το δάνειο αυτό θα χρηματοδοτηθούν δύο σημαντικά έργα:

1) η αποκατάσταση και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής 34,7 χιλιόμετρα μεταξύ Τιράνων (Terminal PTT) και την πόλη του Δυρραχίου και

2) η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής 7,4 χιλιομέτρων μεταξύ του PTT στα Τίρανα και του Διεθνούς Αεροδρομίου των Τιράνων (ΤΙΑ).


Το συνολικό κόστος των έργων φτάνει τα 86.400.000 ευρώ. Το δάνειο από την Τράπεζα θα χρησιμοποιηθεί για τη συγχρηματοδότηση των έργων κατασκευής και την επίβλεψη τους.
Το έργο αποτελεί μέρος της διαδρομής 2 του κεντρικού δικτύου των Δυτικών Βαλκανίων που συνδέει τις πόλεις Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο και Βλόρε στην Αλβανία και θεωρείται ως μια επέκταση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-T) στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το έργο θα στηρίξει την εθνική οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας και να συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Αλβανίας αφού θα βελτιώσει τη διασύνδεση των κύριων πόλεων της στο λιμάνι του Δυρραχίου και στο αεροδρόμιο TIA.
Πηγή:
- EBRD considers EUR 34.5 million loan for Albanian Railways
http://www.think-railways.com/ebrd-considers-eur-34-5-million-loan-albanian-railways/

http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=333315&showexif=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου