Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση 20 ημερών στον διαγωνισμό για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του http://www.euro2day.gr/ όπου αναφέρεται νέα αναβολή του διαγωνισμού:

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κηρύχθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος.ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση 20 ημερών στον διαγωνισμό για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Οι πιθανοί «μνηστήρες»Εικοσαήμερη παράταση δίνει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για την πώληση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έπειτα από αίτημα ενδιαφερόμενων ομίλων.
Υπενθυμίζεται πως η αρχική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έληγε στις 31 Μαΐου.

Αρχικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν εκδηλώσει προ ημερών οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει και η κινεζική Cosco, η οποία υπέγραψε προ ημερών τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,08%. Ωστόσο, οι Κινέζοι δεν εμφανίστηκαν.
Οι Ρώσοι και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φέρονται να έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πως ενδέχεται να συνεργαστούν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κηρύχθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, αν και στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί πως αυτή τη φορά το αρχικό ενδιαφέρον κάποιου ομίλου θα μετατραπεί σε δεσμευτικό.
Εν τω μεταξύ, για τις 22 Ιουνίου μετατίθεται και η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ). Μάλιστα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το τροχαίο υλικό με κίνδυνο ακύρωσης πολλών δρομολογίων την καλοκαιρινή περίοδο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΣΤΥ απομακρύνοντας τον Στέφανο Αγιάσογλου, που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ.


Πηγή:
- ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση 20 ημερών στον διαγωνισμό για ΤΡΑΙΝΟΣΕ
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1420193/taiped-paratash-20-hmeron-sto-diagonismo-gia.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου