Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Αρχικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ferrovie Italiane, RZD και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ - Απόντες οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι για τους οποίους υποτίθεται ότι επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός...

Ο κατασκευαστικός όμιλος της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Ferrovie dello Stato Italiane) και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με αναλυτές της σιδηροδρομικής αγοράς:

-Τρανταχτή είναι η απουσία της Cosco, η οποία μπορεί - πάντως - να μετάσχει στη β΄ φάση, στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς (31 Μαΐου), αλλά σε κοινοπρακτικό σχήμα, με κάποιους από τους ανωτέρω.


Η Cosco ακούγεται ότι ζήτησε παράταση του διαγωνισμού, αλλά σε προφορικό επίπεδο.

-Η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι επέλεξαν, αυτή τη φορά, να καταθέσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις αρχικού ενδιαφέροντος, εάν και στον προηγούμενο, άγονο διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα.

-Η Ferrovie dello Stato Italiane αποτελεί τον «αστάθμητο παράγοντα» του διαγωνισμού. Δεν είχε εμφανιστεί στον προηγούμενο διαγωνισμό, είναι κι αυτή σε διαδικασία μερικής αποκρατικοποίησης και, εάν κινηθεί «επιθετικά», αποτελεί ίσως το φαβορί του διαγωνισμού.    

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στη διαδικασία πρόσκλησης (Process Letter), τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία προβλέπει ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 31η Μαΐου.

Πηγή:
- Απόντες οι Κινέζοι από το διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ferrovie Italiane, RZD και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ επέδειξαν αρχικό ενδιαφέρον
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/14386-apontes-oi-kinezoi-apo-to-diagonismo-tis-trainose-ferrovie-italiane-rzd-kai-gek-terna-epedeiksan-arxiko-endiaferon.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου