Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι αναθέτουν σύμβαση συντήρησης των Desiro στη Siemens

Αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο (18 Ιουνίου 2015) άρθρο που όμως αξίζει να διαβάσετε:
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι αναθέτουν σύμβαση συντήρησης 294 συρμών Desiro για 40 χρόνια στη Siemens.
Οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση συντήρησης άρχισαν το 2011, όταν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) είχαν αναθέσει την κατασκευή 240 συρμών Desiro και 1.200 βαγονιών στη Siemens για την κάλυψη προαστιακών αναγκών στις αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές περιοχές της Ρωσίας.


Η κατασκευή των συρμών τύπου Desiro RUS ξεκίνησε το 2013, με τα πρώτα 10 να έχουν ήδη παραχθεί και πιστοποιηθεί, ενώ παράδοση θα συνεχιστεί μέχρι το 2020.
Το 2011, οι RZD ανάθεσαν στη Siemens σύμβαση συντήρησης 54 συρμών για 40 χρόνια. Η τρέχουσα σύμβαση επεκτείνει την προηγούμενη συμφωνία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των συρμών που θα συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιο συντήρησης να έχει αυξηθεί σε 294.

Η Siemens θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των υπηρεσιών συντήρησης, logistics και για την προμήθεια ανταλλακτικών. Η σύμβαση περιλαμβάνει προληπτική συντήρηση των συρμών σε RZD σε μηχναοστάσια των Ρωσικών Σιδηρόδρομων στο Adler (που βρίσκεται κοντά στο Σότσι) και στη Μόσχα. Κατά τις περιόδους αιχμής, εκτιμάται ότι θα απασχολούνται 100 εργαζόμενοι στη συντήρηση των τραίνων και στα δύο Μηχανοστάσια.
"Σύμφωνα με το σημερινό έγγραφο αποδεικνύεται ότι θα συνεργαστούμε με τη Siemens για 40 χρόνια. Στην τρέχουσα δύσκολη παγκόσμια οικονομική και πολιτική κατάσταση, κάτι τέτοιο είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Η συμφωνία επιτρέπει συνδυασμένες πληρωμές σε ευρώ και ρούβλια για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, τα έξοδα συντήρησης των συρμών έπεσαν σχεδόν τρεις φορές », δήλωσε ο κ Γιακούνιν, ο Πρόεδρος της ρωσικής Σιδηροδρόμων, κατά το πέρας της υπογραφής, προσθέτοντας ότι το συνολικό ποσό της σύμβασης είναι περίπου 1,7 δις €.
Πηγή:
- Russian Railways awards Desiro train maintenance contract to Siemens
http://www.europeanrailwayreview.com/24093/rail-industry-news/russian-railways-awards-desiro-train-maintenance-contract-to-siemens/

- Russian Railways place two orders with Siemens and partners
http://www.siemens.com/press/en/pressrelease/?press=/en/pressrelease/2011/mobility/imo201109031.htm&content[]=IM&content[]=ICRL&content[]=MO

- Siemens finalizes service agreement with Russian Railways
http://www.siemens.com/press/en/pressrelease/?press=/en/pressrelease/2015/mobility/pr2015060260moen.htm&content[]=MO





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου