Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ηλεκτροκίνηση στην γραμμή Λάρισας – Βόλου και στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα - Εντός του 2016 η δημοπρασία

Μέσα στο 2016 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροκίνησης στην γραμμή Λάρισας – Βόλου και στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο στην Θεσσαλία.
Ο κ. Βούρδας που επιθεώρησε σήμερα το πρωί και τη γραμμή στο κομμάτι Τιθορέα – Δομοκός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε η διαδρομή στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη να πραγματοποιείται μέσα σε 3,5 ώρες. Σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ θα επισκεφθεί τις διαβάσεις σε Σαράγια και Γκαζέλο και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων.
Για τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΡΓΟΣΕ έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και ορισμένα εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα οι παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.
Όπως είπε ο κ. Βούρδας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός. Το έργο της ηλεκτροκίνησης έχει κόστος περί τα 50 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2019.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αύριο θα επισκεφθεί την γραμμή Λάρισας – Βόλου και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά το Βόλο, για το οποίο υπάρχει τροποποίηση στον σχεδιασμό σε μήκος 9 χιλιομέτρων ώστε η γραμμή να διέρχεται από την Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και να εξυπηρετεί και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.



Πηγή:
- Ηλεκτροκίνηση: Εντός του 2016 η δημοπρασία
http://kosmoslarissa.gr/blog/larisa/me-50-ek-eyro-xrimatodoteitai-i-ilektrokinisi-tis-grammis-larisas-%E2%80%93-voloy

\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου