Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

10 λόγοι για να ταξιδέψεις με τραίνο (και 12 από τις ωραιότερες φωτογραφίες από ελληνικά τραίνα!!!)


...και όχι με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο....

Εντάξει, ξεκινάω τονίζοντας πως τόσο το τραίνο όσο και το αεροπλάνο είναι μέσα μεταφοράς απαραίτητα για τα κοντινά ή μακρινά μου ταξίδια και συνεπώς δε γίνεται να τα απαρνηθώ.

Το αυτοκίνητο είναι το αγαπημένο μου μέσο όταν θέλω απλά να κλείσω την πόρτα για λίγο πίσω μου και να εξαφανιστώ μόνη μου - κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με το ραδιόφωνο να παίζει δυνατά αγαπημένες μελωδίες και τα τζάμια κατεβασμένα.



Το αεροπλάνο πάλι είναι η ελευθερία και το μέσο μεταφοράς μου προς οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και γι'αυτό όσο και να ήθελα να το αποφύγω έχω απλά συμβιβαστεί πως αυτές τις 2-5-10 ώρες στον αέρα πρέπει να ξεχάσω την κλειστοφοβία μου και να απολαύσω το θέαμα πάνω από τα σύννεφα.


Το τραίνο όμως, αχ το τραίνο! Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο όμορφο και πιο ρομαντικό μέσο μεταφοράς! Το τραίνο δε σε μεταφέρει απλά από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Εδώ σημασία έχει η διαδρομή! Τα τοπία που εναλλάσσονται και περνούν βιαστικά μπροστά σου, το ρυθμικό νανούρισμα, οι στάσεις σε μικρά χωριουδάκια κρυμμένα μέσα στο πράσινο, είναι πράγματα που δε μπορούν να συγκριθούν!




Επειδή όμως αν με αφήσεις, μπορώ να κάθομαι να σου μιλάω ώρες για τις εικόνες που αντικρίζω κάθε φορά που ταξιδεύω εκτός μεγάλων πόλεων με τραίνο, λέω να σταματήσω εδώ και να μπω "στο ψητό". Θα σου πω λοιπόν τους 10 λόγους για τους οποίους αγαπώ το τραίνο, το προτιμάω και το επιλέγω σε κάθε ευκαιρία!





5 λόγοι που προτιμώ το τραίνο από το αεροπλάνο

1. Οι σταθμοί των τραίνων βρίσκονται συνήθως στο κέντρο της πόλης. Τα αεροδρόμια πάλι το λιγότερο 45 λεπτά μακριά από το κέντρο. Αν για κάποιο λόγο το τραίνο έχει καθυστέρηση, μπορείς να βγεις έξω από το σταθμό, να κάνεις μια βόλτα να πας μέχρι και στο κέντρο για περπάτημα σε ελάχιστα λεπτά. Αν πάλι έχει καθυστέρηση η πτήση σου, τότε στην καλύτερη θα επιδοθείς σε ψώνια μέχρι τελικής πτώσης από το duty free για να ξεχάσεις τον πόνο σου.



2. Θες να πας ένα last minute ταξιδάκι; Για το τραίνο η διαδικασία είναι η εξής: σταθμός τραίνου, εισιτήριο, αποβάθρα. Για το αεροπλάνο η παρακάτω: αναζήτησή εισιτηρίων, check in on line, παράδοση αποσκευών, έλεγχος αποσκευών, αναμονή στην πύλη, έλεγχος εισιτηρίων και ταυτότητας κτλ. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε;







3. Έχεις τη δυνατότητα να γεμίσεις τις βαλίτσες σου με όσα λίτρα σαμπουάν θες. Θες να κουβαλήσεις φαγητό από τη γιαγιά την Τούλα; Θες να κουβαλήσεις εκείνη την υπέροχη αντίκα που βρήκες σε προσφορά; Θες να πάρεις εκείνο το ακριβό κρασί που σου έκαναν δώρο; Μπορείς! Γιατί στο τραίνο επιτρέπεται! Αντίθετα στο αεροπλάνο είτε θα πρέπει να χωρέσεις τα πάντα σε μικρές συσκευασίες 100ml ή θα πρέπει να τα αποθηκεύσεις σε μια βαλίτσα που αναγκαστικά θα αφήσεις "κάτω". Για το άγχος μη σπάσει τίποτα ή μη χαθεί η βαλίτσα δε θα σου μιλήσω.


4. Το τραίνο είναι το κατεξοχήν ρομαντικό μέσο μεταφοράς.Κάνεις τις πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες και παράλληλα μπορείς να θαυμάσεις τα υπέροχα τοπία έξω από το παράθυρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχουν γραφτεί τόσες ιστορίες & βιβλία για τα τραίνα ενώ για το αεροπλάνο ελάχιστες.







5. Οι επιβάτες του τραίνου δε βρίσκουν κανένα λόγο να χειροκροτήσουν φτάνοντας στον προορισμό τους. Και μπράβο τους. (Δεν πιστεύω να είσαι από αυτούς που χειροκροτούν;)









5 λόγοι που προτιμώ το τραίνο από το αυτοκίνητο


Με το τραίνο δε θα βρεις ποτέ κίνηση στο δρόμο. Απλά τα πράγματα.

Αν νυστάζεις λιγάκι, το τραίνο είναι το καλύτερο μεταφορικό μέσο για να σε νανουρίσει. Στο αυτοκίνητο πάλι αν οδηγείς εσύ, δε σε παίρνει να κλείσεις βλέφαρο ούτε για αστείο.

Χρησιμοποιώντας το τραίνο και στην καθημερινότητά σου, γλυτώνεις τουλάχιστον 15 λεπτά ψαξίματος για πάρκινγκ την ημέρα.



Οι σταθμοί των τραίνων, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι όμορφοι. Αν βγεις εκτός των μεγάλων πόλεων δηλαδή και επιλέξεις το τραίνο για να πας σε κάποιο χωριό ή κωμόπολη, θα δεις γραφικές αποβάθρες περιτριγυρισμένες από δέντρα, δίπλα σε καταπράσινες εκτάσεις από καλλιέργειες ενώ αν είσαι με το αυτοκίνητο όσο αισιόδοξη ματιά και να έχεις τα διόδια, η εθνική οδός, οι χώροι στάθμευσης στην άκρη του δρόμου δε θα γίνουν ποτέ όμορφοι. Λυπάμαι




Τελευταίος και αγαπημένος λόγος που επιλέγω το τραίνο από το αυτοκίνητο είναι το γεγονός πως αν υπάρχει δίπλα μου κάποιος ενοχλητικός συνεπιβάτης, μπορώ είτε να βάλω τα ακουστικά μου και να απομονωθώ εντελώς είτε να αλλάξω θέση ή βαγόνι. Στο αυτοκίνητο όμως δε μπορείς να κάνεις το ίδιο με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Ακόμα και να αλλάξεις θέση, δε νομίζω να καταφέρεις να απομακρυνθείς αρκετά ώστε να μην τους ακούς! Χαχα



Οι φωτογραφίες είναι των: 
Νίκος Καντίρης
Κώστας Κακαβάς
Σπύρος Νικολόπουλος
Αρτέμης Κλώνος
Άκης Διονύσης
Στέφανος Βαρδάρης
Πάνος Νακούδης

Πηγή:
- 10 λόγοι για να ταξιδέψεις με τραίνο
http://www.huffingtonpost.gr/travelstoriesfromyworldcom/10-_21_b_9315034.html?utm_hp_ref=greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου