Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αγγλία: Ανοίγει η Εθνική Ακαδημία Σιδηροδρομικής Μηχανικής (δείτε το ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών)


Αναμένεται να ανοίξει εντός του τρέχοντος έτους, η Εθνική Ακαδημία Σιδηροδρομικής Εκπαίδευσης στο Νορθάμπτον υπό την πιστοποίηση του οργανισμού EAL που καλύπτει 39 από τα μαθήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος.



Με την υποστήριξη της Εθνικής Ακαδημίας Σιδηροδρομικών Δεξιοτήτων (NSARE) η Εθνική Ακαδημία Σιδηροδρομικής Μηχανικής (NTAR) θα βρίσκεται δίπλα στο κέντρο συντήρησης τροχαίου υλικού της Siemens στο King Heath. Περίπου το μισό δυναμικό της Ακαδημίας θα καλυφθεί από τη Siemens, με το υπόλοιπο ποσοστό να παραμένει διαθέσιμο στις υπόλοιπες εταιρίες της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Το νέο-διαπιστευμένο πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση ενός Διπλώματος στους τομείς της Έλξης & Συντήρησης τροχαίου υλικού.


Οι πρώτοι φοιτητές από τη Siemens και την εταιρία South West Trains αναμένονται στην Ακαδημία NTAR τον Οκτώβριο. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εργαστήρια εκπαίδευσης στη συντήρηση τροχαίου υλικού και εγκαταστάσεις που προορίζονται για εκπαίδευση στο σύστημα ERTMS και στο σύστημα της ηλεκτροκίνησης. Δείτε το διπλανό βίντεο.








Ο υφυπουργός Μεταφορών Patrick McLoughlin επισκέφθηκε την Ακαδημία NTAR στις 21 Αυγούστου για να ανακοινώσει την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στην Ακαδημία μέσω μιας εθνικής στρατηγικής μεταφορών και ανάπτυξης των υποδομών που αποσκοπεί τη δημιουργία 30.000 θέσεων μαθητείας στους τομείς των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών μέχρι το 2020. Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επενδύσει 70 δισεκατομμύρια στερλίνες στην βελτίωση των μεταφορικών υποδομών. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η εκπαίδευση του σιδηροδρομικού και οδικού εργατικού δυναμικού μας είναι ουσιώδης προκειμένου να στηρίξουμε τα δίκτυα μεταφορών του μέλλοντος. Με την επένδυση αυτή θέλουμε να δούμε τους ανθρώπους σε κάθε σημείο της Βρετανίας να ωφελούνται από την οικονομική ανάπτυξη στην οποία θα συνεισφέρουν οι σύγχρονες μεταφορές.

Στη διπλανή φωτογραφία φαίνεται η περίληψη του προγράμματος σπουδών της ακαδημίας που μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ ενώ ακολουθούν και μερικές φωτογραφίες.










Πηγή:
- National Training Academy for Rail accreditation
http://www.railwaygazette.com/news/single-view/view/national-training-academy-for-rail-accreditation.html

- Secretary of State announces plans to create 30,000 apprenticeships in road and rail industry by 2020
http://www.siemens.co.uk/en/news_press/index/news_archive/2015/secretary-of-state-announces-plans-to-create-30000-apprenticeships-in-road-and-rail-industry-by-2020.htm

- Apprenticeships To Get Transport Industry Moving
http://davidmackintosh.org.uk/railapprenticeships/

- National Skills Academy for Railway Engineering
http://www.nsare.org/
https://www.flickr.com/photos/129353579@N02/sets/72157657560096111/

- National Training Academy for Rail
http://ntar.co.uk/

1 σχόλιο: