Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή του συναδέλφου Μηχανικού Νίκου Κόνδυλα:

          Η Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει δώσει χωρίς ανταλλάγματα σε όλη την υφήλιο γνώσεις, φιλοσοφία, πολιτισμό, τρόπους σκέψης και λειτουργίας θεσμών.
Δημιούργησε την δημοκρατία, δάνεισε αφιλοκερδώς την αξιοθαύμαστη γλώσσα της σε όλες τις Επιστήμες -και όχι μόνο- και κρατάει αναμμένο το φως των Ολυμπιακών αγώνων, του θεσμού που προάγει τον Άνθρωπο και την διαφορετικότητά του στον πλανήτη.

          Σήμερα αυτή η χώρα βρίσκεται σε μία πρωτοφανή και ιδιαίτερα δυσμενή θέση λόγω των λανθασμένων επιλογών των Πολιτών και -πολύ περισσότερο- των Πολιτικών της.
Σήμερα οι Έλληνες είμαστε ένας Λαός γεμάτος με άγχος και διλλήματα.
Έχουν κόψει το χαμόγελό μας και το χειρότερο, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. Τα δικά μας αλλά και των παιδιών μας, αναγκάζοντας τους νέους μας να ψάχνουν την ελπίδα και την αξιοπρεπή διαβίωση σε άλλες χώρες.


          H Ευρωπαική Ένωση συνδράμει στην αποκλιμάκωση της κρίσης, εισπράτοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο οικονομικό όφελος.
Θεωρώ ότι είναι λάθος των ‘’Εταίρων’’ μας στην Ευρωπαική Ένωση, να εκμεταλεύονται την χώρα που αντικειμενικά και αφιλοκερδώς έχει δώσει τα φώτα του πολιτισμού και της φιλοσοφίας στον υπόλοιπο κόσμο. Θα εξαγορασθούν σε εξευτελιστικές τιμές, όλος τον κρατικός πλούτος και οι πρώτες ύλες, που εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει στο υπέδαφος της χώρας μας.
Αλήθεια με τις πολεμικές αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από το Γερμανικό Κράτος γιατί δεν μιλάει κανείς; 108 δις ευρώ από την επιδικασθείσα αποζημίωση υπέρ της Ελλάδος εκ μέρους της Διεθνούς Διασκέψεως Ειρήνης των Παρισίων, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας και 54 δις ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα κατέβαλε το 1942 στους κατακτητές. Σύνολο 162 δις χωρίς να συνυπολογισθούν οι τόκοι! Κατά κάποιους άλλους τα χρήματα αυτά είναι πάνω από 1 τρις Ευρώ!
Ο πλούτος του αρχαίου Πολιτισμού μας γιατί να βρίσκεται σε Μουσεία ξένων Κρατών;
Οι Ολυμπιακοί αγώνες γιατί δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα όπου γεννήθηκαν;


          Κύριοι της Ευρωπαικής Ένωσης αναθεωρήστε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την Ελλάδα και κάντε αυτό που θα έπρεπε να έχετε κάνει από την πρώτη στιγμή αυτής της τεχνητής ‘’made in USA’’ κρίσης.
Βοηθήστε μας χωρίς ανταλλάγματα.
Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάτε την Ενωμένη Ευρώπη και την οικονομική της σταθερότητα.
Κάντε αυτό που είναι προφανές και αποδεικνύει την τον λόγο ύπαρξης της Ένωσης και την αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών της. Βγάλτε το μαχαίρι από τον λαιμό του Ελληνικού Λαού και μην επιτρέπετε άλλο στους διεθνείς κερδοσκόπους να πίνουν το αίμα του.
Δεν είναι δυνατόν να οφείλει η Ελλάδα σήμερα 360 δις από τα οποία τα 210 δις είναι τόκοι!
Δεν είναι δυνατόν να αποπληρώνει ακόμα και σήμερα η χώρα μας δάνεια της εποχής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!
Αποδείξτε στην υφήλιο ότι τηρείτε τις βασικές αρχές του Χριστιανισμού και τον λόγο του Δημιουργού του.
Κάντε το σαν αποζημίωση στις επιλογές μερικών από τους Εταίρους της Ένωσης που δημιούργησαν εκατόμβες νεκρών και τον απόλυτο πόνο και θλίψη κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων Παγκοσμίων πολέμων.
Κάντε το σε αναγνώριση της Ελληνικής συμβολής στην σημαντική καθυστέρηση των Χιτλερικών στρατευμάτων κατά την διέλευσή τους από το Ελληνικό έδαφος.



          Ίσως στο μέλλον κάποιοι από εσάς να βρεθείτε σε παρόμοια θέση με τους Έλληνες και πιστέψτε με, δεν θα σας άρεσε καθόλου να σας βλέπουν είτε με απάθεια, είτε να σας χλευάζουν, προσδοκώντας να μετατρέψουν την δεινή σας θέση σε σημαντικό οικονομικό όφελος.



Θεσσαλονίκη 22/06/2011.                                                                   

                                                                                                            Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                                           Κόνδυλας Νίκος                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου